ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПідприємництво і правоПродовжено строки подання проміжної та річної фінзвітності.

Продовжено строки подання проміжної та річної фінзвітності.

 Постановою КМУ від 22.09.2021 р. №998 внесено зміни до Порядку подання фінансової звітності. Зокрема, передбачено продовження строків подання проміжної та річної фінансової звітності. Для проміжної звітності нові строки слід буде застосовувати вже з 2022 року.

22 вересня на черговому своєму засіданні Уряд затвердив постанову №998 «Про внесення змін до Порядку подання фінансової звітності». Її було опубліковано в "Урядовому кур'єрі" №187 від 28.09.2021 р. Відповідно майже всі її норми почали діяти з 28 вересня. 

Винятки становлять зміни, що стосуються подання проміжної фінансової звітності, які наберуть чинності з 1 січня 2022 року.

Цією постановою привели Порядок подання фінансової звітності у відповідність до чинних норм Закону про бухоблік та ПКУ. Зокрема:

Так, підприємства, які належать до мікропідприємств, малих підприємств, непідприємницькі товариства та підприємства, які ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат відповідно до податкового законодавства, подають річну фінансову звітність органам, зазначеним у  п. 2 (крім органів Казначейства), не пізніше 28 лютого наступного за звітним року. 


Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.