ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПодатки і облікЯкі документи потрібно подати юрособам до 10 жовтня для підтвердження інформації про кінцевих бенефіціарів?

Які документи потрібно подати юрособам до 10 жовтня для підтвердження інформації про кінцевих бенефіціарів?

У період з 11 липня 2021 року по 10 жовтня 2021 року (включно) всі юридичні особи, щодо яких в ЄДР мають міститися відомості про кінцевих бенефіціарних власників (КБВ), мають подати державному реєстратору документи для оновлення відомостей про КБВ.

Для цього державному реєстратору необхідно подати:

  1. заяву щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади) – форма 2 або заяву щодо державної реєстрації юридичної особи – громадського формування – форма 4;
  2. структуру власності довільної форми з урахуванням рекомендацій Мінфіну;
  3. витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи – нерезидента в країні її місцезнаходження, – у разі коли засновником юридичної особи є юридична особа – нерезидент;
  4. нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, – для фізичної особи – нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, – для фізичної особи – резидента.

Детальніші вимоги до цієї процедури містяться у наказі Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності».

Зі зразками складання схематичного зображення структури власності можна ознайомитися на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України.

 

За матеріалами офіційної сторінки Міністерства юстиції України 

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.