ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПодатки і облікФОП – «загальносистемнику» списується заборгованість: чи оподатковується така сума?

ФОП – «загальносистемнику» списується заборгованість: чи оподатковується така сума?      

Фахівці ДПС  повідомляють, об’єктом оподаткування підприємців на загальній системі оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такого підприємця (п. 177.2 ст. 177 Податкового кодексу України (далі – ПКУ))

Отже, сума списаної юридичною особою заборгованості на користь підприємця на загальній системі оподаткування, за якою минув строк позовної давності, є доходом такого підприємця.

Юридична особа суму списаної заборгованості на користь фізичної особи – підприємця у додатку 4ДФ до Розрахунку відображає під ознакою доходу «157».

За матеріалами ГУ ДПС 


Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.