ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПодатки і облікОдна податкова накладна за різними договорами: знову про головне

Одна податкова накладна за різними договорами: знову про головне

Податківці надали роз’яснення на ситуацію, коли платник податків здійснив попередню оплату постачальнику однією сумою. При цьому у призначенні платежу було вказано декілька договорів, але суми за кожним із таких договорів не вказувалися. За яких підстав у такому разі платник податків матиме право на податковий кредит.

Так, підставою для платника податків (покупця) на включення сум податку до складу податкового кредиту є податкова накладна, складена постачальником (платником ПДВ) та зареєстрована в ЄРПН, у тому числі складена у випадку отримання попередньої оплати (авансу) протягом одного дня у межах різних договорів купівлі-продажу з одним покупцем, до якої будуть внесені загальні дані у розрізі номенклатури постачання товарів відповідно до різних договорів.

 

/ІПК від 17.12.2020 р. № 5230/ІПК/99-00-05-06-02-06/

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.