ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПодатки і облікФіскальний чек хоча б без одного обов’язкового реквізиту – не є розрахунковим документом

Фіскальний чек хоча б без одного  обов’язкового реквізиту – не є розрахунковим документом

Фіскали наголошують: наявна відповідальність у разі видачі фіскального чеку, в якому відсутні обов’язкові реквізити. Документ не є розрахунковим у разі відсутності в ньому хоча б одного з обов’язкових реквізитів, а також недотримання сфери його призначення, в тому числі акцизного податоку

До суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за порушення вимог Закону про РРО за рішенням відповідних контролюючих органів застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:

Окрім цього, за порушення вимог Закону про РРО посадові особи та працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, притягуються контролюючими органами до адміністративної відповідальності.

Відповідно до ст. 155-1 КУпАП, взастосовується штраф у розмірі:

Дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу:

 

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.