ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПодатки і облікДекларація про майновий стан при продажі транспортного засобу фізичною особою

Декларація про майновий стан при продажі транспортного засобу фізичною особою

Дохід фізичної особи від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

Якщо фізична особа продавала або обмінювала протягом 2017 році два та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, сума отриманого доходу підлягає оподаткуванню ПДФО за ставкою 5 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

Фізична особа зобов’язана відобразити дохід від такого відчуження у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до контролюючого органу за місцем реєстрації (паспортними даними).

Граничний строк подання декларації для такої фізичної особи — до 01.05.2018, а до 01.08.2018 вона зобов’язана самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею декларації.

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.