ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПідприємництво і правоЗакон про корпоративні договори – підписано Президентом

Закон про корпоративні договори – підписано Президентом

Президент України 15 лютого підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів».

Цим законом регулюється порядок укладення корпоративних договорів – договорів про реалізацію прав учасників (засновників) товариства з обмеженою відповідальністю і договорів між акціонерами.

Зокрема, передбачено, що суб’єкт управління державної власності приймає рішення про укладення договору між акціонерами і (або) корпоративного договору, стороною якого є держава, яка володіє акціями від 25% їх статутного капіталу. Якщо таким суб’єктом є господарська структура, рішення приймає наглядова рада цієї структури або її вищий орган управління.

Також наглядова рада господарської структури або її вищий орган управління приймає рішення про укладення договору між акціонерами і (або) корпоративного договору, стороною якого є господарське товариство, частка держави в якому становить 100%, і яке володіє 25% їх статутного капіталу.

Закон набуде чинності з дня, наступного за днем ​​офіційного опублікування.

Проект Закону України від 19.04.2016 року № 4470 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів»

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.