В Україні діють нові карантинні обмеження 

22 березня 2021 р. Кабмін оновив перелік карантинних заходів. Документом встановлено наступне:

  1. Додаткові обмеження для “червоної зони”

На таких територіях також забороняється:

діяльність ринків, крім продовольчих;

проведення планових госпіталізацій (крім пологів, допомоги вагітним, пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями, паліативної допомоги, третинної медичної допомоги, невідкладних заходів з госпіталізації);

робота підвісних канатних доріг;

перебування на територіях загального користування (зокрема, парки, сади, сквери та майданчики, майдани, площі, бульвари, проспекти; вулиці, дороги, провулки, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки; пляжі; кладовища;інші території загального користування; прибудинкові території; території будівель та споруд інженерного захисту територій; території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору) без вдягнутих масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Проте в МОЗ зробили уточнення щодо цієї заборони – носіння масок є обов’язковим у закладах охорони здоров’я та освіти, підземних переходах, зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування за неможливості дотримання фізичної дистанції не менше як 1 метра.

  1. Правила в’їзду в Україну

Для в’їзду в Україну іноземцю потрібно мати ПЛР-тест з негативним результатом (тест має бути проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону).

Громадяни України також при в’їзді на територію України мають надати негативний результат тестування методом ПЛР (тест має бути проведено не більш як за 48 годин). У разі відсутності такого тесту  необхідно піти на самоізоляцію та встановити й активувати мобільний додаток системи “Вдома” В іншому випадку така особа підлягає обсервації.

  1. Також оновлено критерії для встановлення на певній території з “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки і можливості визначення  додаткових обмежувальних протиепідемічні заходів органами місцевого самоврядування.

При цьому, рішення щодо карантинних обмежень в частині транспортних перевезень прийматимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області.

Постанова КМУ від 22 березня 2021 р. № 230 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236”

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.