ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПідприємництво і правоСистему оподаткування можна змінювати лише один раз на календарний рік

Систему оподаткування можна змінювати лише один раз на календарний рік

Фіскали наголошують: перехід на спрощену систему суб’єктом господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може здійснити один раз протягом календарного року.

Якщо суб’єкт господарювання в поточному році вже перебуває на спрощеній системі, після переходу за власною ініціативою, наприклад, з 01.07.2018 на загальну систему оподаткування, він не має права повернутись у цьому самому році на спрощену систему, оскільки вже скористався своїм правом на її застосування.

Водночас суб’єкт господарювання може перейти на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності з 01.01.2019, за умови відповідності вимогам, встановленим п. 291.4 ст. 291 ПКУ.

 За матеріалами ГУ ДФС 

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.