ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПідприємництво і правоНаслідки при неперерахуванні податку до бюджету з вини банку

Наслідки при неперерахуванні податку до бюджету з вини банку

Верховний суд України підтримав позицію судів попередніх інстанцій, якими встановлено, що у випадку неперерахування до бюджету сплаченої платником суми єдиного податку з юридичних осіб, яке відбулось через порушення банком строку зарахування податку до бюджету, встановленого Законом України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні», притягнення до відповідальності у вигляді пені за неперерахування коштів до бюджету має бути застосовано саме у відношенні до такого банку. Тому дії податкового органу з нарахування в інтегрованій картці платника єдиного податку суми пені у зв’язку з випадком несвоєчасної сплати цього податку здійснено всупереч норм чинного законодавства.

 

 Постанова Верховного Суду від 21.05.2019 у справі № 826/5636/16/

 

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.