ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПідприємництво і правоХто звільнений від подвійної сплати ЄСВ з 1 січня 2021 року?

Хто звільнений від подвійної сплати ЄСВ з 1 січня 2021 року?

У ДПС нагадали про новації Закону № 592, який вносить зміни до порядку сплати ЄСВ.

Так, з 1 січня 2021 року звільняються від сплати за себе єдиного внеску ФОП та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком, або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску тільки добровільно.

Крім цього, передбачено звільнення від сплати за себе єдиного внеску:

– осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, за умови взяття їх на облік як ФОП і провадження ними одного виду діяльності одночасно як ФОП, так і особою, яка провадить незалежну професійну діяльність;

– осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та ФОП, які мають основне місце роботи, за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

За матеріалами офіційного вебсайту ГУ ДПС

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.