ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПідприємництво і правоЧи діє в 2021 році мораторій на проведення перевірок?

Чи діє в 2021 році мораторій на проведення перевірок?

Так, мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності продовжує діяти відповідно до Закону № 533-ІХ.

Проведення планових перевірок заборонено по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого КМУ на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19).

Але мораторій має винятки. Він не поширюється на перевірки:

– за діяльністю суб’єктів господарювання, які відповідно до затверджених Кабміном критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику;

– у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;

– у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Детальніші роз’яснення стосовно дії мораторію надано у листі Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України листом від 11 грудня 2020 року № 3632-06/73643-03.

Слід зауважити, що на час карантину законодавством не встановлено обмежень щодо здійснення позапланових перевірок, у тому числі з питань виявлення неоформлених трудових відносин, а, отже, такі перевірки можуть проводитись.

 

За матеріалами офіційного вебсайту ДПС України

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.