ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПідприємництво і право Обсяги води за які потрібно відшкодовувати витрати первинних водокористувачів

Обсяги води за які потрібно відшкодовувати витрати первинних водокористувачів

Фіскали інформують: об’єкт оподаткування рентною платою за спеціальне використання води, за який платники рентної плати обчислюють податкові зобов’язання, відповідає обсягу фактично використаної води.

ПКУ передбачив для платників право на застосування двох преференцій для двох складових об’єкту оподаткування рентною платою, а саме право: 

Споживачі води, які не поіменовані в п. 255.4 ст. 255 ПКУ, що придбали обсяги води первинних водокористувачів, відшкодовують платникам рентної плати у складі тарифу на водопостачання витрати первинних водокористувачів по справлянню рентної плати, яка  обчислена для таких придбаних обсягів за ставками п. 255.5 ст. 255 ПКУ та коефіцієнта у розмірі 1 (одиниця). За вказаних умов величина економічного навантаження на споживачів води, які не поіменовані в п. 255.4 ст. 255 ПКУ, до та з 2018 року буде ідентичною з урахуванням відповідних щорічних індексацій.

 

Лист ДФС України від 09.08.2019 № 3729/ІПК/19-00-12-02-28/

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.