Який термін дії мораторію на перевірки?

Державна регуляторна служба висловила свою позицію щодо строку дії заборони проведення державними органами перевірок у зв’язку із встановленням карантину.

17 березня 2020 року в Україні на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), введено заборону проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Ця заборона була введена двома законами, але, виходячи зі змісту норм, якими ця заборона передбачувалась, термін її дії припинявся у кожному законі по-різному (Закони України від 17 квітня 2020 року № 530 та № 533).

Так, за положеннями Закону № 530 зняття заборони на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності має відбутися на підставі рішення Кабінету Міністрів України про скасування карантину, а за Законом № 533 – у конкретну дату – 30 червня 2020 року.

Проте, 29 травня 2020 року набрала чинності нова редакція Закону № 533, якою було встановлено, що заборона діятиме по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), але не раніше 30 червня 2020 року.

Отже, за новою редакцією Закону № 533 зняття заборони на проведення планових перевірок, як і у Законі № 530, також пов’язується із виданням Кабінетом Міністрів України рішення про скасування карантину.

Якщо Кабінетом Міністрів України буде прийняте рішення про продовження карантину, то дата зняття заборони припадатиме на перше число місяця, наступного за місяцем, у якому дія карантину була припинена.

З огляду на те, що дію карантину продовжили до 31 липня, заборону на планові перевірки знімуть з 1 серпня (якщо Кабмін знову не продовжить карантин).

 

За матеріалами офіційного вебсайту Державної регуляторної служби України

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.