Виправлення в акцизній декларації

Податківці зазначають: виправлення неправильних показників у рядках А16.1-А16.5 розділу А 16 в декларації акцизного податку призведе до виникнення податкового боргу по одному коду бюджетної класифікації та переплати по іншому, оскільки у зазначених рядках платник відображає суму податкових зобов’язань акцизного податку у розрізі видів вироблених підакцизних товарів, а кожному виду податкових надходжень до бюджету підакцизної продукції присвоєно відповідний код бюджетної класифікації.

Якщо загальна сума податкового зобов’язання рядка 16 не змінюється, то для виправлення невірних показників, зазначених в рядках А16.1-А16.5 Декларації платник зобов’язаний надати або уточнюючу Декларацію разом із розрахунком суми акцизного податку, що збільшує або зменшує податкові зобов’язання внаслідок виправлення самостійно виявленої помилки, допущеної в попередніх звітних періодах (далі – Додаток 8) або Додаток 8 у складі звітної (звітної нової) Декларації за звітний (податковий) період, що настає за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов’язання.

До подання уточнюючої Декларації (або Звітної нової Декларації) платник акцизного податку зобов’язаний сплатити суму недоплати та штраф відповідно у розмірі 3 (5) % такої суми.

Якщо після подачі Декларації за звітний період платник подає нову Декларацію з виправленими показниками до закінчення граничного строку її подання за такий самий звітний період, штрафні санкції не застосовуються.

  

Підкатегорія «ЗІР»114.09 

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.