ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПодатки і облікВипадки обов’язокового звітуватування з ПНП за І-й квартал 2018 року

Випадки обов’язокового звітуватування з ПНП за І-й квартал 2018 року

Фіскали нагадують: для підприємств із минулорічним доходом понад 20 млн грн. граничний термін подання декларації з ПНП за I квартал 2018 року – 10 травня, а сплата нарахованого у ній податку – не пізніше 18 травня.

Подання квартальної звітності поширюється також на підприємства, які ліквідуються в I кварталі 2018 року, з II кварталу переходять на сплату єдиного податку.

Однак, для новостворених платників податків, які зареєстровані протягом звітного року, передбачено лише річний період звітування. Тому вони сплачують податок на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному році (пп. «а» п. 137.5 ПКУ).

Ця вимога поширюється і на колишніх платників єдиного податку, які з початку року або посеред року перейшли на загальну систему оподаткування. Їм необхідно звітуватися лише за рік (із дати переходу на загальну систему оподаткування і незалежно від розміру їхнього доходу).

Фіскали також звертають увагу платників, що разом з декларації з ПНП обов’язково подаються і додатки передбачені чинним законодавством.

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.