ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПодатки і облікУ якому випадку доведеться повернути “карантинні” 8 тисяч?

У якому випадку доведеться повернути “карантинні” 8 тисяч?

Відповідні роз’яснення надали в Офісі великих платників податків ДПС.

Зокрема, у разі виявлення недостовірних відомостей, наданих застрахованою особою, на підставі яких було виплачено одноразову матеріальну допомогу, що впливають на право застрахованої особи на її одержання, сума одноразової матеріальної допомоги підлягає поверненню застрахованою особою.

Нагадуємо, Кабмін 9 грудня 2020 року затвердив Порядок звернення та надання у 2020 році одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення карантинних заходів.

Цей Порядок визначає механізм звернення та надання у 2020 році одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних карантинних заходів.

Така одноразова матеріальна допомога надається:

Органи Пенсійного фонду України видають рішення про відшкодування одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам. Рішення органу Пенсійного фонду України є виконавчим документом.

 

За матеріалами офіційного вебсайту Офісу великих платників податків ДПС

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.