ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПодатки і облікУ листопаді на митниці діятиме нова форма декларації

У листопаді на митниці діятиме нова форма декларації 

З 7 листопада в Україні запрацює загальна декларація прибуття (ЗДП) для пропуску через митний кордон. Ця декларація буде обов’язковою для ввезення (імпорту) товарів до України, у тому числі, з метою транзиту. 

ЗДП – це електронне повідомлення з набором відповідних даних, сформоване перевізником (або від його імені іншою особою) та направлене у вигляді електронного файлу митному органу. Також є можливість заповнити ЗДП безпосередньо на веб-порталі Держмитслужби, в особистому Кабінеті користувача.

На сьогодні в особистому Кабінеті на Єдиному державному інформаційному веб-порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» реалізована можливість провести тестування подання ЗДП (заповнення відомостей в полях ЗДП) та отримати результат щодо можливості прийняття митницею декларації в режимі онлайн. Для тестування подання ЗДП необхідно мати КЕП.

При цьому ЗДП не подається у разі ввезення:

 

За матеріалами офіційного вебсайту Державної митної служби України

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.