ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПодатки і облікПНП сплачено за кордоном, чи враховується ця сума у зменшення податкових зобов’язань в Україні?

ПНП сплачено за кордоном, чи враховується ця сума у зменшення податкових зобов’язань в Україні?

Фіскали роз’яснюють: сума ПНП, отриманого з іноземних джерел та сплаченого протягом податкового (звітного) періоду за кордоном таким платником, не може перевищувати суму податкового зобов’язання з ПНП, що підлягає сплаті в Україні за такий податковий (звітний) період.

Сума перевищення податку, сплаченого за кордоном, над сумою податкового зобов’язання за такий звітний період не враховується у зменшення податкових зобов’язань з цього податку в наступних звітних періодах.

Таке зарахування здійснюється за умови, що платником податку при визначенні об’єкта оподаткування дотримано вимоги ст. 13 «Усунення подвійного оподаткування» ПКУ щодо порядку врахування доходів і витрат при визначенні об’єкта оподаткування.

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.