ГоловнаДайджест новин законодавства та практикиПодатки і облікПеревірка платника для повернення сум бюджетного відшкодування

Перевірка платника для повернення сум бюджетного відшкодування

Платники ПДВ, які мають право та подали заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, отримують таке бюджетне відшкодування у разі узгодження контролюючим органом заявленої суми відшкодування за результатами камеральної перевірки.

Проте, ДФС має право провести документальну перевірку платника, якщо розрахунок суми бюджетного відшкодування зроблено за рахунок від’ємного значення, сформованого за операціями: за періоди до 01.07.2015, що не підтверджені документальними перевірками; з придбання товарів/послуг за період до 01.01.2017 у платників ПДВ, що використовували спец. режим оподаткування відповідно до ст. 209 ПКУ(п. 200.11 ПКУ).

Якщо ДФС виявляє недостовірність даних у податкових деклараціях і платник не надає пояснення та їх документальних підтверджень на письмовий запит ДФС то ДФС має підстави для проведення документальної позапланової перевірки (пп. 78.1.4 ПКУ).

Документальну позапланову перевірка проводять виключно щодо законності декларування заявленого до відшкодування з бюджету ПДВ та/або з від’ємного значення з ПДВ, яке становить понад 100 тис. грн (абз. 2 пп. 78.1.8 ПК).

Лист ДФС від 28.09.2017 № 2064/6/99-99-12-02-01-15/ІПК

Людський капітал

Це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду, охорона здоров'я, географічна мобільність, пошук інформації.

Гері Стенлі Беккер, американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 р.